5 tips als je zakelijk gaat vliegen

5 tips als je zakelijk gaat vliegen

Als je regelmatig voor je werk moet reizen, dan is zakelijk vliegen waarschijnlijk een bekend fenomeen voor je. Het kan soms een uitdaging zijn om zo efficiënt en comfortabel mogelijk te vliegen. Daarom geven we je in dit artikel 5 handige tips die je helpen bij het zakelijk vliegen. Of je nu veelvuldig vliegt of slechts af en toe, deze tips zullen je zeker van dienst zijn!

1. Plan je reis goed

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt zeker als het gaat om zakelijk vliegen. Plan je reis goed van tevoren, zodat je precies weet wanneer en waarheen je moet vliegen. Kijk daarbij niet alleen naar vluchttijden, maar ook naar de bereikbaarheid van de luchthaven, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en eventuele vervoersopties vanaf de luchthaven naar je eindbestemming. Door je reis goed te plannen, kun je onnodige stress voorkomen.

2. Check-in online

Een andere tip die je veel tijd kan besparen, is om online in te checken. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je online inchecken vanaf 24 uur voor vertrek. Door online in te checken, kun je in veel gevallen direct je boardingpass downloaden en hoef je niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie op de luchthaven. Dit scheelt niet alleen tijd, maar ook stress. Meer informatie over online inchecken? Meer informatie op vluchtenschiphol.nl!

3. Neem alleen handbagage mee

Als je zakelijk vliegt, kun je vaak voldoen met alleen handbagage. Dit scheelt niet alleen kosten voor het inchecken van ruimbagage, maar ook tijd bij het in- en uitchecken op de luchthaven. Daarnaast heb je altijd je belangrijkste spullen bij de hand en hoef je niet te wachten bij de bagageband. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bent van de regels omtrent handbagage, zoals maximale afmetingen en het meenemen van vloeistoffen.

4. Kies voor een stoel aan het gangpad

Als je voor je werk vaak moet reizen, is het belangrijk om comfortabel te vliegen. Kies daarom bij voorkeur voor een stoel aan het gangpad. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en kun je makkelijker opstaan om naar het toilet te gaan of iets uit je bagage te pakken. Daarnaast heb je bij een stoel aan het gangpad vaak iets meer beenruimte, wat tijdens een lange vlucht erg prettig kan zijn.

5. Maak gebruik van airport lounges

Als je regelmatig zakelijk vliegt, kan het de moeite waard zijn om lid te worden van een airport lounge programma. Hiermee krijg je toegang tot exclusieve lounges op de luchthaven, waar je kunt genieten van rust, comfort en diverse faciliteiten zoals gratis wifi, werkplekken en hapjes en drankjes. Dit kan een grote meerwaarde bieden als je veel tijd op de luchthaven doorbrengt. Informeer bij je luchtvaartmaatschappij of er mogelijkheden zijn om toegang te krijgen tot airport lounges.

Met deze 5 tips in je achterhoofd wordt zakelijk vliegen een stuk aangenamer en efficiënter. Door je reis goed te plannen, online in te checken, alleen handbagage mee te nemen, te kiezen voor een stoel aan het gangpad en gebruik te maken van airport lounges, haal je het maximale uit je zakelijke vlucht. Meer informatie over zakelijk vliegen en handige reistips vind je op vluchtenschiphol.nl.