Waar moet je op letten bij het uitbesteden van linkbuilding als bedrijf?

Waar moet je op letten bij het uitbesteden van linkbuilding als bedrijf?

Linkbuilding is een van de belangrijkste onderdeel SEO, maar voor veel bedrijven is het een tijdrovende en complexe taak. Precies daarom kiezen de meeste bedrijven om linkbuilding uit te besteden aan gespecialiseerde linkbuildingbureaus. Maar voordat je dit onderdeel uit handen geeft, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten bij het uitbesteden van linkbuilding. 

Waar moet je op letten bij het uitbesteden van linkbuilding?

1. Reputatie

De reputatie en ervaringen van klanten zijn erg belangrijk bij het kiezen van een juist linkbuilding bureau. We raden het aan om een grondig onderzoek uit te voeren naar wat klanten zeggen. Lees een paar reviews en bekijk enkele casestudies. Vraag ook naar referenties van eerdere klanten. Een bureau met een goede staat van dienst met veel positieve klantbeoordelingen is waarschijnlijk betrouwbaarder en heeft meer ervaring. 

2. Transparantie

Een linkbuilding bureau moet transparant zijn over hun strategieën en manier van werken. Het is altijd handig om na te gaan welke technieken zij gebruiken. Vermijd bureaus die rare of gekke antwoorden geven, of die technieken gebruiken die in strijd zijn met de richtlijnen van zoekmachines, zoals het kopen van dubieuze links. 

3. Kwaliteit

De kwaliteit van de backlinks is erg belangrijk als je een succesvolle SEO-strategie wilt hebben. Vraag het linkbuilding bureau naar de kwaliteit van de websites waar ze links plaatsen. Kwalitatieve backlinks komen van relevante websites met een goede reputatie en genoeg verkeer op de website. Vermijd bureaus die slechte backlinks aanbieden of die links plaatsen op dubieuze websites. 

4. Communicatie

Effectieve communicatie erg fijn als je jouw linkbuilding wilt uitbesten. Zorg dat het bureau regelmatig updates en gedetailleerde rapportages aanbiedt over de voortgang en alle resultaten. In een goede rapportage staat informatie over de gekochte backlinks, de domeinautoriteit van de gelinkte sites, en de impact op je rankings in zoekmachines.

5. Kosten

Linkbuilding kan in sommige gevallen heel duur zijn en in sommige gevallen erg goedkoop. Dit ligt natuurlijk aan de de complexiteit en de kwaliteit van de links. Het is daarom juist erg belangrijk om meer over de prijsstructuur te weten en wat er precies is inbegrepen in de kosten. Lees het contract goed door en kijk naar eventuele verborgen kosten of verplichtingen op de lange termijn. Zorg ervoor dat je flexibel kunt blijven en het contract kunt beëindigen als de resultaten tegenvallen.

Linkbuilding uitbesteden is in veel gevallen de meest effectieve manier om je SEO-strategie te verbeteren, maar het is erg belangrijk om een juist bureau te selecteren met wie je wilt samenwerken. Kijk bijvoorbeeld naar de reputatie en ervaring van het bureau, de transparantie in de werkwijze, de kwaliteit van de backlinks, de communicatie en rapportage, de kosten en contractvoorwaarden, en de ethische overwegingen. Door op al deze zaken te letten, is het mogelijk om een betrouwbare partner te vinden die je helpt om mooie linkbuilding resultaten te behalen.