Recruitment as a Service (RaaS) versus Executive search

Recruitment as a Service (RaaS) versus Executive search

Steeds meer ondernemingen zijn op zoek naar geschikt personeel. Het vinden van goede kandidaten is namelijk essentieel voor de groei van je bedrijf. Binnen de recruitment zijn er een aantal belangrijke wervingsstrategieën die in het oog springen: Recruitment as a Service (RaaS) en Executive Search. In dit artikel vertellen we je hier meer over, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen welke wervingsstrategie het beste bij je situatie past. Lees snel meer.

Wat is Recruitment as a Service (RaaS)?

Recruitment as a service is een dienstverlening waarbij de vaardigheden van een corporate recruiter, interim recruiter en een recruitmentorganisatie worden gecombineerd. Hiermee wordt de klant volledig ontzorgd op het gebied van recruitment. Door Recruitment as a Service kun je als organisatie je blijven focussen op je core business. Bovendien neemt RaaS de last van werving weg bij medewerkers waardoor zij minder werkdruk ervaren. Ook heeft een wervingsbureau veel kennis en ervaring bij het identificeren en vinden van de juiste kandidaten. Tot slot, Recruitment as a Service kan op projectbasis worden ingezet. RaaS biedt ten op zichte van andere wervingsmethoden een aantal belangrijke voordelen.

Wat is executive search?

Executive search is een samenwerking waarbij een recruitmentbureau op zoek gaat naar een specifiek profiel door middel van persoonlijke begeleiding en actieve benadering van kandidaten. Zo worden er kandidaten benaderd die niet actief op zoek zijn naar werk. Deze latent werkzoekenden kunnen daarom exclusief worden aangeboden bij de opdrachtgever: er is geen concurrentie van andere bedrijven omdat deze kandidaten niet zelf naar werk zoeken. Van origine werd executive search alleen ingezet voor topmanagementposities. Executive search is echter ook uitstekend inzetbaar voor medior en senior functies.

Welke wervingsmethodiek past het beste bij jouw bedrijf?

Bij het nemen van de beslissing tussen Recruitment as a Service en Executive search is het belangrijk om te overwegen welke rol je wilt invullen, welke tijdlijnen je hebt en de mate van betrokkenheid je wilt hebben van het externe recruitmentbureau. Het succes van jouw bedrijf begint met de juiste mensen. Of je nu kiest voor Recruitment as a Service of Executive Search, het vinden van de perfecte match kan ertoe leiden dat je kunt groeien met jouw bedrijf.