Waarom is goed verpakken van producten zo belangrijk?

Waarom is goed verpakken van producten zo belangrijk?

Heb je een bedrijf, waarbij je producten verstuurd naar klanten? Verpakken van producten zal dan bij jouw bedrijf een essentieel onderdeel zijn, of je nu iets verkoopt aan consumenten of aan bedrijven. Door goed te verpakken verhoog je het vertrouwen van de koper in het product, voorkom je beschadiging tijdens transport en vergroot je de kans op een herhalingsaankoop. In onderstaand blog kun je lezen welke soorten verpakkingsmateriaal er zoal zijn, wat de risico’s zijn als je producten slecht verpakt en welke hulpmiddelen je zoal in kunt zetten bij het verpakken. 

Verpakken van producten

Verpakken is de stap tussen het produceren en het verkopen van producten. Consumenten zijn steeds meer bewust van wat ze kopen, waardoor een goed verzorgde verpakking van producten steeds belangrijker wordt. Door goed te verpakken versterk je jouw reputatie, komen je producten onbeschadigd aan en zal een klant tevreden aan je bedrijf terugdenken. Door bijvoorbeeld sterk (recyclebaar) karton te gebruiken en sterk tape, weet je zeker dat je zendingen goed aankomen.

Wat er fout kan gaan als je producten niet goed verpakt

Als je productverpakkingen niet goed zijn, zullen de producten schade oplopen. Elke keer als een product beschadigd bij de klant aankomt, worden er financiële verliezen geleden. Daarnaast kan slecht verpakt product bijdragen aan het stijgen van het aantal teruggezonden producten. Als het product niet goed wordt verpakt, kan de consument niet tevreden zijn en het terugsturen. Het verwerken van zo’n retourstroom kost ook veel geld, bovendien is dit een slecht signaal voor de medewerkers van je bedrijf, als er steeds zendingen terug worden gestuurd.

Hulpmiddelen bij het verpakken van producten

Er bestaan veel verschillende hulpmiddelen voor het verpakken van producten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om sterk tape te gebruiken om bijvoorbeeld dozen mee dicht te plakken. Goed tape is ijzersterk en geeft je de garantie dat jouw zending goed aankomt. Bestel je tape bij Kortpack.nl, dan heb je het snel in huis en kun je altijd rekenen op de beste tap tegen de scherpste prijzen. Ook kun je overwegen om tyraps te gebruiken. Een tyreap, ofwel een kabelbinder, is ideaal om even iets mee vast te snoeren, zodat je zeker weet dat het strak blijft zitten en nooit los zal schieten. Denk hierbij aan losse onderdelen in een doos, die je stevig aan elkaar wilt verbinden. Je leest het; door goed verpakkingsmateriaal te gebruiken en de juiste hulpmiddelen in te zetten, komen jouw zendingen in de toekomst altijd onbeschadigd aan!