Tips voor als je last minute nog iets moet verzenden

Tips voor als je last minute nog iets moet verzenden

Het kan iedereen wel eens overkomen, je hebt bijvoorbeeld iets tweedehands verkocht online, diegene had het snel nodig maar door wat voor reden dan ook ben je er niet aan toe gekomen om hem op de post te doen. Omdat je alsnog wilt dat diegene het op tijd heeft, moet je last minute gaan kijken hoe je het pakketje toch nog op tijd bij de ontvanger kan krijgen. Hieronder geven we je een paar tips voor als je last minute nog iets moet verzenden.

Koerier

De eerste stap is het vinden van een goede koerier die er voor kan zorgen dat je pakketje snel geleverd kan worden, als het pakketje naar het buitenland moet, dan is Broekman Logistics de perfecte keuze. Zij doen aan Forwarding en shipping als geen ander en zorgen dat jouw pakketje er op tijd is, ook al is het helemaal in een ander land.

Levertijden

Kijk goed naar de levertijden, vaak zetten koeriers dit al op de website. Als je pakketje niet binnen het juiste tijdsframe verzonden kan worden, ga dan op zoek naar een andere koerier.

Verpakking

Kies ook voor de juiste verpakking, je bent misschien zo gehaast, dat je dit vergeet, maar het is een ontzettend belangrijke stap. Het pakketje kan er nog wel zo snel zijn, als het niet goed is ingepakt heeft de ontvanger er niks aan.

Express verzending

Als je kan kiezen, kies dan voor express verzending, dit is een van de snelste manier van leveren, maar hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Communiceren

Wat ook een belangrijk punt is om niet te vergeten, is dat je goed blijft communiceren met de ontvanger van het pakketje. Geef duidelijk aan waar je voor gekozen hebt en hoe je het hebt opgelost of gaat oplossen.

Bij iedereen kan er wel eens iets tussendoor glippen, de ene keer heeft dit zwaardere consequenties als de andere keer. Als je iets tweede hands heb verkocht online en diegene heeft het op tijd nodig, dan is het vanzelfsprekend dat je dit ook doet. Mocht je voor de standaard levering te laat zijn, dan moet je gaan kijken hoe je het dan gaat aanpakken. Ga eerst op zoek naar een koerier, check hierbij de leveringstijden. Zorg er alsnog voor dat je pakketje goed is ingepakt. Kies voor express verzending als dit kan, dit is wel duurder als normale verzending. Houdt altijd de ontvanger van het pakketje goed op de hoogte.